Wijn in de winkel of online kopen?

1) Lokale wijnwinkel

Als er een goede wijn winkel in uw buurt is, is dat de beste mogelijke plek om wijn te kopen. U kunt advies krijgen van het personeel, en goede wijn winkels zijn trots op hun grote assortiment in elke prijsklasse. Bovenal mag je daar verschillende wijnen proeven en is het persoonlijker dan online wijn kopen. Wees niet verlegen: Bij wijnwinkeleigenaren maak je hun dag wanneer je een goede fles wijn koopt.

2) Lokaal zoeken wijnwinkel

Je kan dit niet genoeg benadrukken: ga naar je zoekmachine, zoek een “wijnwinkel” in uw omgeving, en je zult zien dat er genoeg winkels zijn.

3) Grote winkelketens en wijn

De selectie en de prijzen zijn niet zo goed als bij een aantal van deze winkels als men zou denken. Winkelketens willen de winst maximaliseren door het inkopen van bulk, en dat betekent dat ze niet veel interessante kleine productie-wijnen in hun assortiment hebben, in verhouding tot de grootte van de winkel in hun schappen hebben. De verkoopprijzen op de algemene wijnen zijn vaak erg goed, ze maken het verschil met grote winstmarges op “private label” wijnen. Deze wijnhuizen zijn zo opgezet, zodat niemand de prijzen kan vergelijken. Private label wijnen kunnen best goed zijn, maar het betalen van € 14 voor € 2 waarde van de wijn is eigenlijk een miskoop. Dus hoe je het beste deze wijnen kan rangschikken, ondergetekende weet het niet. Sommige medewerkers weten het een en ander over wijn en zijn behulpzaam. Er zijn meestal best wat redelijke keuzes rond de € 7, want dat is wat de klanten van deze winkelketens hooguit willen betalen.

5) Groothandels

Groothandels hebben de beste algemene prijzen op wijn die ik heb gezien. Een groothandel is wat mij betreft een bron van goede wijnen voor een betaalbare prijs; Het is daar een prima plek om te winkelen. Er zijn drie redenen waarom het niet altijd aan te raden is je wijn bij een groothandel te kopen. De selectie is zeer beperkt en herbergt voornamelijke de grote wijnhuizen en de meest populaire stijlen, waardoor het een moeilijke plek om je vleugels uit te slaan en eens met iets origineels thuis te komen. Het is er moeilijk om een medewerker die iets over de wijnen weet te vinden. En je kunt er niets kopen als je geen ondernemer bent of een lidmaatschap hebt.

6) wijn online kopen

Voor de liefhebbers,die niet de tijd hebben om de lokale wijnwinkel te bezoeken. Er zijn veel voordelen aan het kopen van online: een vrijwel onbeperkt assortiment en de mogelijkheid om prijzen te vergelijken. Het nadeel is natuurlijk de verzendkosten. De wijnflessen zijn zwaar, dus er zijn niet veel goede wijnen die je voor de  totale kosten onder de € 15 per fles kunt bestellen, echter is het aanmerkelijk minder problematisch wanneer je meer bestel. Een ander nadeel is het gebrek aan persoonlijke assistentie. Wel zijn er tegenwoordig wijnwinkels zoals www.wijnservice.nl waar je telefonisch advies in kunt winnen. In een wijnwinkel kan een medewerker u natuurlijk een aantal wijnen laten proeven en weet je op deze wijze altijd de wijn te kopen die jij lekker vindt. Online kun je nagenoeg iedere wijn krijgen en zijn er ook interessante aanbiedingen van kleinere wijnhuizen. Na alle mogelijkheden vergeleken te hebben is online wijn kopen de beste optie wanneer je al meerdere malen bij je lokale wijnwinkel geproefd hebt. Bedenk wel dat u met het online wijn kopen persoonlijke benadering en gezelligheid mist.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *