Wat je moet weten over alcohol als je wilt afvallen

Dat je beter geen alcohol kunt drinken als je af wilt vallen, wist je waarschijnlijk al. Maar wist je dat je niet alleen aankomt van de koolhydraten in bier en de suikers in zoete cocktails en wijn? Met een paar slimme tips kun je alcohol drinken en tóch afvallen.

Alcohol bevat niet alleen veel koolhydraten, die je lichaam al snel opslaat als vet. Het verstoort ook nog eens je stofwisseling, waardoor je aankomt. Bovendien ga je van alcohol meer eten en droogt je lichaam er juist van uit, wat geen positief effect heeft voor je gewicht.

Alcohol verstoort je stofwisseling

Alcohol is als een vergif voor je lichaam. Je lijf zal het dus zo snel mogelijk willen kwijtraken. Wanneer het hiermee bezig is, doet het niets met de andere voedingstoffen die het binnenkrijgt. Deze worden daarom direct opgeslagen als lichaamsvet. Mocht je dus een glaasje willen drinken én toch willen afvallen rondom je buik, eet dan vooral niets tijdens het nuttigen van alcohol.

Door alcohol ga je meer eten

Als je alcohol drinkt, voel je je vrijer en heb je minder controle over jezelf (en dus ook over wat je in je mond stopt). Daardoor bezwijk je gemakkelijker voor het schaaltje nootjes op tafel of die zak chips in de kast. Voor je het weet, is het schaaltje of de zak leeg. Niet zo best voor je gewicht. Zorg dus dat je geen chips en andere zoute snacks in huis hebt en zet het schaaltje met nootjes gewoon uit het zicht.

Van alcohol droog je uit

Als het warm is, lijkt een groot glas witbier of rosé een heerlijke dorstlesser. Niets is minder waar. Alcohol droogt je lijf uit en dat heeft geen positieve invloed op je gewicht. Wist je dat minder alcohol drinken en meer vocht binnenkrijgen hand in hand gaan? Drink na ieder glas alcohol een glas water. Dan zorg je voor een gezonde vochtbalans én drink je minder (alcohol).

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *