Sushi: een echt Japans gerecht

Het bereiden en opdienen van gerechten die uit andere landen komen is de laatste jaren niet bijzonder meer. De ingrediënten voor deze receptuur zijn steeds gemakkelijker verkrijgbaar en nodigen uit tot het proberen van iets anders dan de gewone “Hollandse pot”. We nemen bijvoorbeeld het Japanse gerecht:SUSHI’s.
Wat is Sushi eigenlijk?
Het hoofdbestanddeel is witte rijst, die wordt aangemaakt met azijn en het geheel wordt vervolgens vaak opgerold in een vel zeewier/alg (nori). Met die basis kan men eindeloos variëren. Van oudsher (men vermoedt dat sushi sinds de vijfde eeuw voor Christus in Japan op het menu staat) een gerecht waar o.a (rauwe)vis voor wordt gebruikt, maar er bestaan ook veel variaties met vlees en groenten. Je kunt de sushi beschouwen als een gastronomische creatie, die gepresenteerd wordt als een kunstwerkje. Je herkent de balans die je in veel Japanse gerechten terug vindt. Sushi is in Japan nog steeds een gerecht wat alleen voor de elite is gereserveerd en tegelijkertijd is er voor het bereiden van dit geraffineerde hapje veel handigheid nodig. Wil je zelf eens proberen sushi’s te maken, oefen dan regelmatig en laat je niet ontmoedigen, want het is en blijft een fantastisch, smakelijk en gezonde lekkernij!

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *