Smakelijk Argentinië

Na zonsondergang gaan in elke wijk van Buenos Aires de deuren van de talrijke restaurants en eethuizen open. Er wordt overal gekookt en gegeten en een groot gedeelte van het sociale en openbare leven van de Argentijnen speelt zich aan tafel af. Beef van uitstekende kwaliteit en rode wijn domineren elke menukaart.


Argentinië is bekend om zijn beef, ofwel rundvlees, en dat is niet zonder reden. De biefstukken hier zijn groter, malser en sappiger dan waar dan ook ter wereld. Een typische Argentijnse maaltijd is stevig en erg smakelijk. Alleen als entree worden er al verschillende traditionele piccados (kleine hapjes) van gegrilde groenten op de tafel voorgezet.

Typisch Argentijns eten
Een echte Argentijnse asado (gegrild rundvlees) moet je geprobeerd hebben tijdens je Argentinië rondreis. Maar wat is naast de beroemde biefstukken nog meer typisch Argentijns eten?

  • Kleine empanadas, gevulde pasteitjes;
  • Humitas is gestoomd maïspuree verpakt in maïsblad;
  • Cazuela de cabrito is ragout van geitenvlees dat je lang laat sudderen;
  • Tamales is een kruidig maïs-en gehaktmengsel verpakt in maïsblad;
  • Sopa is een pasteitje gemaakt van maïs, kaas en eieren;
  • Locro is een soep met vlees, bonen, aardappelen, uien en paprika (van origine Indiaans);
  • Bife de lomo is een mals lendestuk;
  • Bife de chorizo is een entrecôte;
  • Vergeet de gerookte en rauwe ham niet!

Smakelijk eten!


Bijlagen

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *