Lekker dineren buitenshuis

Het eten buitenshuis neemt steeds meer toe. Vroeger gingen we dineren met de feestdagen en bij hoge uitzondering een keer op zondag in een gerenommeerd restaurant. Op dit moment is het voor veel mensen de gewoonste zaak van de wereld om elke week uit eten te gaan. Doordat wij in Nederland steeds meer allochtonen krijgen worden onze eetgewoontes anders. In de jaren ’50 naar een Chinees restaurant was echt een uitzondering. In deze tijd niet meer weg te denken. Iedereen gaat naar de Chinees. Niet alleen om te dineren maar ook om eten af te halen en vervolgens thuis op te eten.

Buitenlandse restaurants

Het is heerlijk om eens niet in een doorsnee Nederlandse eetgelegenheid te gaan dineren maar ook in een van de vele buitenlandse etablissementen.
Braziliaans
Niet alleen de coctails uit Brazilië zijn niet te versmaden maar ook het eten geeft een kick. Kip met okra en stoofvlees zijn typisch Braziliaanse gerechten. Maar ook de desserts zijn een ware traktatie. Honingkoek met gesmoleten chocolade of de wereldberoemde maïscake zijn een heerlijk toetje na een pittige Braziliaanse maaltijd.
Scandinavisch
Om Scandinavisch te gaan dineren zal niet zo snel in je opkomen. Toch zijn er in Nederland een tiental prima restaurant’s die Scandinavische maaltijden serveren. Gehaktballetjes worden in Scandinavië graag gegeten. Al of niet in een sausje of met aardappelpuree. Pyttipanna is een typisch Scandinavisch gerecht wat bestaat uit aardappels, uien en vlees. Dit wordt in een grote pan klaargemaakt en geserveerd met rode bietjes. Daar wordt dan een gebakken eitje op gedrappeerd. Een groot warenhuis uit Zweden heeft er voor gezorgd dat het Scandinavische eten bekendheid heeft gekregen in Nederland. Vooral de Zweedse gehaktballetjes zijn daardoor beroemd geworden.

Dineren

Dineren is best wel een deftig woord voor het in de volksmond “uit eten gaan”. Dineren hoort voor veel mensen bij de kerstdagen. Dan ga je als gewoon mens dineren. Een 5-gangen menu is dan kostelijk om uitgebreid de hele avond over te doen. De kerstdagen zijn hier bij uitstek geschikt voor omdat we dan alle vrijheid hebben om uitgebreid van een diner te genieten. Een absolute tip is om eens te gaan dineren in Breda. Hier zit Wolfslaar onder andere gevestigd. Dit is een restaurant met een Michelin ster. Hier kan je erg lekker en luxe uiteten.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *