Heerlijke Europese recepten

Europese Cuisine

Zoals ieder continent heeft Europa zijn eigen culinaire traditie. Honderden verschillende keukens, die variëren van de mediterrane pastagerechten tot de gedroogde stokvissen in Scandinavië, maken van Europa een van de meest afwisselende continenten op het gebied van koken. Wie op zoek is naar een goed Europees recept moet zich echter eerst bedenken wat voor keuken hij graag wil proberen. Wil je genieten van een heerlijk Frans kaasje, begeleid door een geurige wijn uit de Champagne, of geef je de voorkeur aan de rechttoe rechtaan keuken van Oostenrijk, waar je gewoon een half varken op je bord geserveerd krijgt? Alles is mogelijk.

Recepten

Zoals gezegd: de Italianen specialiseren zich in overheerlijke pasta’s en andere deeggerechten, de Grieken, Turken en Albanezen maken voortreffelijke grilschotels, met overheerlijke vleessoorten. De Slavische keuken specialiseert zich op zijn beurt juist meer in groentesoepen, zoals het robuuste borsjtsj, dat onder andere gemaakt wordt met rode bieten. De Nederlanders en Duitsers houden meer van geprakt eten, zoals boerenkool of zware groentesoepen – snert natuurlijk! Zoetere gerechten vindt u bijvoorbeeld in België, waar de chocolaterie tot een ware kunst is verheven. Bier is ook een stapelproduct van de Belgische markt en kan gebruikt worden om heerlijke stoofschotels te bereiden.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *