Gezond snacken

Gezond snacken is misschien wel hét woord van de afgelopen 4 jaar. Iedereen heeft het erover. Of je nu op je werk of op een gezellige verjaardag bent, het is vaak een onderwerp van gesprek. Dat je een chocolade koekje beter kunt vervangen door een appel is simpel. Maar de gezonde-snack-trend gaat een stuk verder. Alle verschillende soorten pitten, zaden en noten zijn inmiddels al voorbij gekomen. Er wordt massaal een voorraad ingeslagen, en achteraf blijkt vervolgens weer dat dit alles helemaal niet zo gezond is als men in eerste instantie geloofde. Bovendien gaat dit totaal niet meer over gezond snacken, maar over: welke bizarre eetgewoonte zal ik nu eens gaan aannemen? Daarom vind je hier een aantal simpele tips om verantwoord te snacken. Minder extreem maar vaak net zo effectief.

Je hebt het vast wel eens voorbij horen komen. Alles wat er na 8 uur wordt gegeten wordt door je lichaam niet meer verbrand. Erg slim is het dus niet. Maar kan je de verleiding niet weerstaan zorg er dan in ieder geval voor dat je niet gaat snacken voordat je gaat slapen. Wat vanzelfsprekend is maar wat toch even genoemd moet worden is dat als je kiest voor suikers en koolhydraten, kies dan voor verse producten. Voedsel dat bewerkt is, is vele malen slechter!

Enkele voorbeelden van gezonde snacks

Onderstaand vind je een aantal voorbeelden van gezonde snacks die simpel te bereiden zijn en vaak ook net zo lekker zijn dan een zakje chips.

  • Plakje komkommer met kaas
  • Tomaten met mozzarella en peper
  • Ongezouten noten
  • Augurkje met boterhamworst
  • Gekookt eitje met een plakje ham
  • Stukje meloen
  • Aardbeien met op sommige een beetje (Vooral voor je mentale gesteldheid erg gezond)
  • Rijstwafels
  • Gezouten popcorn

Ben jij een echte liefhebber van friet, kroketten en frikadellen en houd je totaal niet van alle hiervoor genoemde snacks? Dan zit er één ding op. En dat is de om de snacks zoals kroketten gewoon helemaal zelf te bereiden. Met verse producten natuurlijk! Zo kan je zelf bepalen op welke manier je de kroket bereid. Benieuwd hoe je deze ongezonde/gezonde snacks zelf maakt? Neem dan eens een kijkje op frituurrecepten.nl Hier vind je verschillende soorten frituur recepten die je gemakkelijk zelf thuis kunt maken.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *