Eerlijk over voeding

Geen enkel mens kan lang zonder voeding. Er zijn verhalen bekend van mensen die weken zonder voeding hebben overleefd. Als er in dat geval water aanwezig is, is dat in uitzonderlijke gevallen mogelijk. Maar zodra de periode zonder voeding te lang duurt, geeft het lichaam het onherroepelijk op. Een aantal voedingsstoffen zijn bijzonder belangrijk voor het menselijk lichaam. Je kunt hierbij denken aan:

Vitaminen

Omdat het lichaam zelf een heel aantal vitaminen niet kan aanmaken en deze wel nodig heeft, is het belangrijk om vitaminen binnen te krijgen door middel van de voeding. Fruit en groente leveren veel vitaminen en moeten daarom dagelijks genuttigd worden.

Eiwitten

Ons lichaam heeft eiwitten nodig voor het onderhoud en de opbouw van spieren, organen, zenuwstelsel en bloed. Onmisbaar dus, deze eiwitten. Gelukkig zijn eiwitten aanwezig in veel verschillende soorten voeding, zoals bijvoorbeeld melk, yoghurt, eieren en kaas.

Vetten en koolhydraten

Dit zijn als het ware de brandstoffen voor het lichaam. Deze voedingsstoffen hebben we nodig voor voldoende energie. Koolhydraten bevinden zich in voeding zoals brood en rijst en vetten in bijvoorbeeld vis, vlees en kaas.

Maaltijd

De meeste mensen gebruiken dagelijks drie maaltijden en nemen tussendoor nog een aantal keer een klein tussendoortjes. Als je oplet welke voeding je gebruikt per dag, is het prima mogelijk om elke dag aan de benodigde voedingsstoffen te komen.

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *