Bij de Griek uiteten

Sinds er een grieks restaurant in ons dorp is heb ik al een paar keer in de rij gestaan voor een grieks gerecht, dit bleef echter bij een pitabroodje of een broodje giros. Toen ik las dat dit restaurant ook grote schotels aan huis bezorgde had ik de wachtrij al snel ontweken.

Thuis kon ik immers rustig de menukaart doornemen vlees of vegetarisch, er is keuze uit grill-, of ovenschotels eventueel uitgebreid met extra garnituur. De vleesschotels zijn vrij groot met 3 verschillende vleessoorten met salade en keuze uit frietjes of rijst.
Als voorgerecht heb ik een Tzatziki salade, dit bestaat uit griekse yoghurt met knoflook en komkommer.
Een Mouzaka schotel wordt het hoofdgerecht, een griekse ovenschotel met gekruide aardappelen en gehakt, verder zijn oude kaas en aubergine toegevoegd aan dit heerlijke gerecht.

Er is ook nog wel plek voor een grieks toetje, het nagerecht heet Baklawa, een lekkere frisse griekse yoghurt met honing en walnoten.

Meestal heb je binnen een half uur een uitgebreid grieks menu op tafel staan. Voor het restaurant is het een leuke reclame, de bezorgauto is voorzien van logo en bedrijfsnaam en de auto wordt opvallend voor de deur gezet zodat de buren ook trek krijgen. Nog een fooi voor de snelheid en eet smakelijk!

Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *